AKTUELNO

Borac za ljudska prva i direktor regionalne NVO "Sigurna pozicija’’ Dejan Nestorović uputio je poruku svim građanima Srbije, poručivši da je Budućnost Srbije ispred svega.

-Ljubav, prosperitet i pomirenje treba da budu iznad svega rušilačkog, destruktivnog i fašističkog. Želimo jak prosperitet društva, a ne ekstremni neofašizam, koji dobija sve jasnije svoje obrise na ulicama Beograda - ocenio je Nestorović uoči sutrašnjih protesta koje je najavio Savez za Srbiju.

-Njegovo oličenje leži u besmislenim pretnjama da se parališu i razbijaju sve civilizacijske vrednosti, različitosti, da se zustavi modernizacija države i da bukvalno stanu sva gradilišta, samo da bi takvi ekstremi došli na vlast - rekao je on za Pink.rs.

Kako naglašava, moramo očuvati mir i pristojnost civilizovanog društva, jer smo mi evropski narod.

-Imamo snage i mi to možemo. Jasna poruka je da ne smemo da se plašimo onih koji žele da guraju Srbiju, u najgori mogući fašizam. Oni nikada ne mogu biti nikome alternativa. Mlade generacije moraju da prepozanju da budućnost Srbije, leži u proizvodnji, jakoj ekonomiji, modernoj urbanizaciji centara gradova, poput EU metropola - ističe Nestorović.

Samo jedinstveno možemo doneti bolji standard i sigurniji život, ocenjuje on.

-Stop nasilju nad medijima, stop nasilju nad ženama, stop nasilju nad demokratskim vrednostima. Strah pripada prošlosti, a istina budućnosti. Beograd je danas najveće gradilište u Evropi. Želimo da se izborimo da svaka ulica u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, bude uređena 'pod konac', a da svaki put u selima bude asfaltiran - kaže on.

-Moram pohvaliti kabinet ministarke Zorane Mihajlović, koji će pomoći da se obnovi i asfaltira put u Kragujevačkom selu Resnik. Zahvaljujući angažovanju, ministra Zlatibora Lončara, u modernoj Srbiji, besplatno će biti zamrzavanje jajnih ćelija, za sve one koji to žele da urade iz bilo kog razloga - istakao je Nestorović, podsetivši da je ova metoda bila jako skupa, do sada, za mnoge građane.

Kako kaže, ne smemo odustati, od jake modernzacije i liberalizacije društva.

-Imenovanje Ane Brnabić za premijera Srbije, značilo je liberalizaciju gotovo svih konvencionalnih razmišljnja na Balkanu, koja se uvek retrogradana i pogubna za čitava društva. Ovde se nije radilo samo o poštovanju prava manjina, ili pitanju boljeg ugleda u zemljama EU. Već to imenovanje značilo je jedanakost i slobodu. Poruka koja je poslata svima, i u zemlji i inostranstvu glasila je - Ista prava za sve, ovo je moderna i pristojna Srbija - zaključio je Nestorović za Pink.rs

#Dejan Nestorović

'